Понад 200 «пунктів незламності» на Харківщині переводять у режим очікування

Кількість "пунктів незламності" скорочують.

Основною функцією «пунктів незламності» навесні та влітку буде надання можливості підзарядити гаджети та підключитися до інтернету.

Загалом по області було відкрито 761 «пункт незламності». Наразі у режим очікування переведуть 269 «пунктів незламності». За потреби їх зможуть оперативно відкрити. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Також у «сплячий режим» переходять 11 «пунктів незламності», розташованих у наметах.

«У Харкові та населених пунктах області продовжать працювати 136 «пунктів незламності», що були організовані районними військовими адміністраціями – переважно вони розташовані в приміщеннях шкіл. 62 «пункти незламності» працюватимуть у пожежних частинах ДСНС у Харківській області»,— розповів директор департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.

Ще 289 «пункті незламності» були відкриті в аптеках, на АЗС і в магазинах. Чи працюватимуть вони влітку, вирішать власники приміщень.

Цілодобово радять працювати навесні та влітку «пунктам незламності», які є найбільшими, інші «пункти» потрібні для надання мешканцям можливості зарядити гаджети та під’єднатися до інтернету. За потреби там можуть проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців, зокрема про мінну небезпеку.

«Основне завдання «пунктів незламності» на весняно-літній період – у разі тривалого відключення електроенергії дати можливість людям зарядити гаджети та забезпечити доступ до інтернету. Районним адміністраціям ми радили залишити працювати цілодобово найбільший пункт, інші перевести в денний режим роботи», — пояснили у департаменті цивільного захисту ХОВА.

Як повідомили у ХОВА, оновлений перелік «пунктів незламності» опублікують на сайті nezlamnist.gov.ua.

Нагадаємо, у приміщеннях харківських шкіл цілодобово працюють 18 «пунктів незламності» — по два «пункти» у кожному з дев’яти районів. Вони обладнані у вестибюлях, кабінетах, їдальнях, роздягальнях, підвалі.

Джерело

Новости Харькова