Поліція встановила понад 240 учасників, які хотіли влаштувати бійку у харківському ТРЦ

На батьків неповнолітніх виписали адмінпротоколи.

215 неповнолітніх і 30 повнолітніх харків’ян готували масову бійку. 

27 лютого поліцейські запросили до відділів поліції 245 людей, які планували влаштувати бійку біля торгово-розважального центру «Нікольський». Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Серед запрошених до відділів — 215 неповнолітніх (149 хлопці та 66 дівчата), 30 повнолітніх і троє засуджених. Поліцейські вилучили в учасників 17 ножів, кастетів та газових балончиків.

Станом на 23:00 27 лютого слідчі склали на батьків неповнолітніх 72 протоколи за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Робота з учасниками «флешмобу» триватиме кілька днів.

«Проведено близько 100 процесуальних та слідчих дій в рамках кримінального провадження за вказаним фактом, в тому числі невідкладні обшуки. Ця робота триватиме з метою встановлення всіх організаторів бійки, яка готовилась за участю неповнолітніх!», — зазначив Тимошко.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області розповів, що вчора з учасниками працювали понад 250 поліцейських, та нагадав батькам про їхній обов’язок щодо виховання дітей.

«Шановні батьки, поліцейським зараз робити вже нічого? Всі військові злочини задокументували? Всіх колаборантів виявили? Всім людям на деокупованих територіях допомогли? Будь ласка, приділіть увагу дітям, не дайте російським злочинцям залізти в їх голови!», — звернувся Володимир Тимошко.

Як писав KharkovNEWS.info, 27 лютого вдень на одній із центральних площ Харкова зібралася група людей, попередньо, для вчинення масової бійки. На місце прибула поліція.

За інформацією поліції, підлітки зібралися, щоб підтримати «флешмоб», який запустила Росія. Вони вважали себе частиною так званої «Приватної військової компанії «Редан» та планували влаштувати бійку біля «Нікольського». Близько 16:30 із «Нікольського» вивели всіх відвідувачів та почали затримувати учасників «флешмобу».

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) та ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до 10 років позбавлення волі.

Джерело

Новости Харькова