Підприємство з видобутку газу заплатить дев’ять мільйонів гривень за покіс трави на Харківщині

Тендери оголосило "Шебелинкагазвидобування".

На скошування трави планують витратити 9,4 мільйона гривень.

Філія «Шебелинкагазвидобування» акціонерного товариства «Укргазвидобування» оголосила два тендери щодо покосу трави на своїх об’єктах і прилеглих територіях. Торги з обох аукціонів мають пройти у п’ятницю 7 липня. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Зокрема, замовник планує віддати 4 734 216 гривень за послуги з косіння та прибирання трави на об’єктах і прилеглих територіях Красноградського відділення з видобутку газу філії газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування».

До нього входять Новомосковський і Павлоградський райони Дніпропетровщини, Красноградський і Лозівський райони Харківщини та Полтавський район Полтавської області. Загалом тут потрібно буде скосити траву на території площею 94 гектари приблизно на 220 ділянках. До кінця 2023 року зроблять три покоси.

Згідно з іншим тендером, закупляти будуть косіння й прибирання трави на об’єктах і прилеглих територіях Шебелинського відділення з видобутку газу. Вони розташовані у Харківському, Чугуївському, Зміївському, Богодухівському та Куп’янському районах. Усього мають покосити траву на 153 ділянках і 93 гектарах площі. До кінця року буде три покоси. Вартість послуг складе 4 683 852 гривень.

Послуги включають покіс трави, вирубку або вирізку порослі, а також подрібнення порослі на місці покосу. Траву скошуватимуть на висоту від трьох до п’яти сантиметрів від землі.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області без торгів уклали угоди на 2,3 мільярда гривень. Непрозорі схеми використовували під час закупівель послуг із ремонтів будинків, доріг, постачання палива, розробки проєктів із ремонту в закладах освіти.

Джерело

Новости Харькова