Підозрюваного у смерті двох студентів викладача звільнили з харківського університету

Начальник кафедри змусив курсантів розбирати бойовий снаряд.

Начальнику кафедри Національного університету цивільного захисту України обрали запобіжний захід на час слідства.

Голову кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту, який змусив курсантів розбирати бойовий снаряд, звільнили. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Окрім того, підозрюваного відправили під цілодобовий домашній арешт. Слідчі просили іншу міру запобіжного заходу, тому обіцяють подати апеляцію на рішення.

«Наші слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту. Враховуючи наявні докази, переконаний, що це судове рішення буде оскаржено», — зазначив Болвінов.

За даними ЗМІ, студентів змусив розбирати снаряд син начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області, майор служби цивільного захисту Олександр Шевчук.

Олександр Шевчук. Фото: ДСНС.

Як писав KharkovNEWS.info, удень 31 травня у приміщенні одного з навчальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій пролунав вибух. Трагедія сталася за 50 кілометрів віх Харкова, у приміщенні гуртожитку, де перебували курсанти Національного університету цивільного захисту.

Під час вибуху поранення отримали троє третьокурсників. Двоє поранених курсантів Роман С. і Євген К. померли у «швидкій» дорогою до лікарні, 20-річний курсант отримав незначні травми, його життю загрози немає. 3 червня двох загиблих курсантів поховали у Харкові.

Слідчі встановили, що здетонував артилерійський снаряд 152 калібру. Його приніс у навчальний корпус начальник кафедри. За деякий час він наказав курсантів розбирати боєприпас і зробити з нього макет. Курсанти сказали, що не знають, як це правильно зробити, оскільки навчаються тільки на третьому курсі. Однак начальник заявив, що не пустить їх у звільнення, якщо вони не зроблять цього.

Начальника кафедри підозрюють за ч. 2 ст. 119 (вбивство двох осіб, вчинене через необережність) Кримінального кодексу України.

На час проведення розслідування щодо загибелі двох курсантів відсторонені четверо співробітників Національного університету цивільного захисту. 

Джерело

Новости Харькова