П’ятеро постраждалих з Грози знаходяться у важкому та середньому стані

У селі залишаються близько 260 мешканців.

Під час російського удару «Іскандером» по селу Гроза Шевченківської громади (Куп’янський район) загинули 59 людей.

У медзакладі перебували шестеро постраждалих із Грози. Проте 11 жовтня одна постраждала померла. Наразі у лікарні продовжують знаходитися п’ятеро людей. Стан двох із них лікарі оцінюють як середній, троє постраждалих перебувають у важкому стані. Про це повідомив начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич в ефірі Espreso.

«Так, 59 людей у нас опізнані, ті, хто загинув. У нас було шестеро поранених. Позавчора увечері одна жінка, яка була важко поранена, із множинними пораненнями, травмами доволі важкими, вона померла. Станом на сьогодні у нас залишається п’ятеро поранених: два — середньої важкості, три — достатньо важкі поранення. Але за інформацією, яку ми маємо, лікарі стабілізували стан, і будемо сподіватися, що люди одужують», — сказав Канашевич.

У Грозі проходять поховання загиблих через російський обстріл. Станом на вечір 12 жовтня були поховані 44 людини. Місцева влада надає родичам загиблих компенсації на поховання. Харківська обласна військова адміністрація виділила гроші для родичів загиблих, а також для постраждалих. Окрім цього, допомога надійде від міжнародних фондів. Зараз у селі залишаються близько 260 мешканців. За словами Конашевича, буквально кожна родина постраждала через обстріл. Наразі треба відновити їхні пошкоджені будинки.

«Було пошкоджено 14 будинків. Ми ці 14 будинків тимчасово зробили, так би мовити, ремонтні роботи і надалі зараз будемо разом із благодійними фондами відновлювати ці будинки, оскільки на носі зима, і потрібно більш-менш швиденько зробити ті роботи, щоб люди могли в тих будинках проживати. Тому що в Грозі залишається в нас приблизно 260 людей, і оскільки є, можна сказати, що буквально кожну родину, кожного торкнулася ця трагедія, ми будемо зараз допомагати активно і будемо максимально слідкувати за тим, щоб люди були всім забезпечені. Тим більше коли на носі зима, зробити все, щоб у зиму вони могли увійти з будинками, які придатні для проживання», — зазначив Канашевич.

Як писав KharkovNEWS.info, російські військові вдарили «Іскандером» по Грозі удень 5 жовтня. Удар здійснили по кафе, де проходили поминки. 11 жовтня, у реанімації померла жінка, яка постраждала через удар Грозі. Їй було 53 роки.

Криміналісти ідентифікували усіх загиблих від російського удару «Іскандером» по Грозі. Установлено, що під час обстрілу загинули 59 людей. Усі — цивільні мешканці, жителі села.

Співробітники Служби безпеки України встановили двох навідників на село Гроза. Ними виявилися двоє місцевих жителів — 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім втекли до Росії.  Вони знаходяться на території Бєлгородської області.

Джерело

Новости Харькова