П’ять укриттів у Харківській області через суд зобов’язали привести до ладу

Захисні споруди знаходяться на балансі держпідприємства.

Укриття, де могли б сховатися від обстрілів 1300 людей, мають частково несправні комунікації та незадовільний санітарний стан.

Харківський окружний адмінсуд зобов’язав привести до ладу п’ять протирадіаційних укриттів у селищі Новопокровка (Чугуївський район). Зробити це має державне підприємство, на балансі якого знаходяться укриття. Захисні споруди можуть умістити 1300 людей. Їхня площа складає більше ніж 2100 квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківському театрі зроблять укриття майже за мільйон гривень

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, інспектор Чугуївського райвідділу Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області перевірив ці укриття й виявив порушення. В укриттях не було первинних засобів пожежогасіння, схеми евакуації, системи зв’язку й оповіщення. Недоліки знайшли й у системах вентиляції, водопостачання, опалення та каналізаційній системі. Вони виявилися недоукомплектованими та частково несправними. Були й інші порушення.

«Також встановлено, що приміщення захаращені, а їх санітарний стан незадовільний. Доступність для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання. Виявлені порушення свідчать про те, що укриття не готові для використання за призначенням», — розповіли у прокуратурі.

Тому прокурори подали до суду позов. Суд задовольнив його. Рішення суду поки не набуло чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, одне з укриттів у Змієві, розташоване на території приватної фірми, не готове захистити людей. У разі використання за призначенням сховище може створювати загрозу для життя та здоров’я людей.

Джерело

Новости Харькова