Пес Патрон потрапив під ракетний удар на Харківщині

Разом із бійцями ДСНС службовий собака розміновував район Балаклії.

Знаменитий пес-сапер не постраждав, разом із господарем він був в укритті.

Враженнями від роботи з рятувальниками в Балаклійському районі Патрон поділився в Instagram.

“Дуже ефективно відпрацювали знову на Харківщині поблизу Балаклії. Ви знаєте, що це місто досі зазнає ракетних ударів. Так було і коли ми перебували там. Я почув свист і гул, але подумав, що то мої керовано збираються підірвати вибухонебезпечні предмети. Та Михайло чомусь хутко мене переніс в укриття та накрив собою. Тоді я зрозумів, що це була ворожа ракета. Дуже близько. На жаль, тоді загинула одна людина та ще 9 було поранено. Я був в укритті, мене врятувала моя людина”, – написали на сторінці Патрона.

Автор допису додав, що написав це не заради того, щоб налякати, а попередити про небезпеку.

«Я пишу це не для того, щоб вас налякати, що я міг загинути. Я пишу, щоб ще раз підкреслити чому важливо бути в укриттях і брати туди з собою своїх чотирилапих. Це рятує життя», — йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові презентували марку з Патроном

Начальник частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Чернігівській області Михайло Ільєв в етері національного марафону пояснив, що разом із Патроном повернувся з ротації тиждень тому.

«Працювали на території Харківської області, допомагали колегам, місцевому населенню. Великий період дані населені пункти перебували в окупації і агресор для нас залишив дуже багато різноманітних «подарунків», які перебувають в землі, в лісопосадках, у полях, у будівлях. Необхідно найшвидше очистити цю територію, щоб люди могли повертатися, відбудовуватися і жити нормальним життям», — сказав Ільєв.

Як писав KharkovNEWS.info, Балаклія опинилася під обстрілом 1 липня. За даними прокуратури та поліції, по місту били з РСЗВ.

Джерело

Новости Харькова