Окупанти запускають на Куп’янському напрямку саморобні дрони-камікадзе (фото)

Саморобні безпілотники такі ж потужні, як гранати.

Українські захисники збили саморобні дрони окупантів.

Російські військові застосували під час артилерійського обстрілу на Куп’янському напрямку саморобні дрони-камікадзе по позиціях аеророзвідників Національної гвардії України, оскільки їм не вистачає боєприпасів. Дрони мали летіти до полтавських аеророзвідників. Про це повідомили у Центральному територіальному управлінні Нацгвардії.

«До саморобних або китайських не прошитих квадрокоптерів прикріпляється труба або пластикова пляшка, в якій замішано приблизно 300 грамів пластиду з металевими дрібними уражуючими елементами з дистанційним взривачем», — пояснили в Центральному управлінні.

Як розповіли у Нацгвардії, за цілями, які мали окупанти, дрони так і не дісталися — українські бійці знищили два саморобних квадрокоптери. По них застосували стрілецьку зброю. Нацгвардійці зазначили, що саморобні дрони-камікадзе такі ж потужні, як гранати.

«Через влучний постріл, кабель взривача було перебито у повітрі. Такі дрони є небезпечними, якщо не знешкодити кабелі, то при зіткненні з будь-яким об’єктом станеться вибух. Потужність такого снаряда, можна прирівняти до гранати», — зауважили у Центральному управлінні НГУ.

Фото: НацгвардіяФото: Нацгвардія

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 30 березня декілька російських безпілотників вдарили по Ізюмському району. Їхніми цілями були об’єкти критичної інфраструктури.

Джерело

Новости Харькова