Окупанти вдарили по Харківщині «Калібром»

Зафіксовано одне влучання крилатою ракетою по критичній інфраструктурі.

Через обстріли Харківщини постраждали співробітники об’єкта критичної інфраструктури.

Російські окупанти обстріляли 10 лютого Харківську область ракетами С-300 та «Калібр». Більшість ракет влучила по об’єктах критичної інфраструктури. Одне з влучань зафіксовано по підприємству у Слобідському районі Харкова. Залишки однієї з ракет потрапили на територію приватного домоволодіння. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Попередньо, більшість ракет було запущено з території Бєлгородської області, це ракети типу С-300. Також є інформація, що одне з влучань було крилатою ракетою «Калібр», — розповів Чубенко.

Нагадаємо, близько 10:30 10 лютого російські окупанти обстріляли Харківський район. Унаслідок обстрілу поранені восьмеро людей. Це чоловіки віком від 39 до 57 років. Двоє з них перебувають у важкому стані, стан інших лікарі оцінюють як середній. За словами Дмитра Чубенка, постраждалі — співробітники об’єкта критичної інфраструктури.

«Після обстрілів до 10 людей, працівників об’єкта критичної інфраструктури, знаходилися під завалами. Вони отримали різного ступеню тілесні ушкодження. Рятівники ДСНС дістали їх з-під завалів, і зараз їм надається медична допомога», — повідомив Чубенко.

Слідчі відкрили за фактами обстрілу цивільної інфраструктури кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова