Окупанти штурмують хвилями на Куп’янському напрямку

Українська армія завдає ураження ворогу.

Росіяни намагаються відтягнути сили України від східного напрямку.

На Куп’янському напрямку росіяни відновили наступальні та штурмові дії. Штурми проводять хвилями. Попри це, українська армія тримає свої позиції та завдає удару по ворогу. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Що стосується наших військ, то вони свої позиції тримають. Ворогу наносять велике ураження — і живій силі, і військовій техніці, озброєнню. Ці штурми ідуть великими хвилями, там чергову хвилю потрібно пережити, перетримати. Далі вже будемо дивитися на розвиток подій на полі бою», — сказав Синєгубов.

Окрім позицій українських військових, загарбники обстрілюють населені пункти Харківщини, де живуть мирні люди. Останнім часом по Куп’янській громаді скидають авіабомби ФАБ-500. 

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, що загарбники своїми штурмами прагнуть зменшити кількість військових і техніки ЗСУ на сході.

«На Куп’янському, Лиманському, Сватівському  напрямках ворог сконцентрував людей і техніку та штурмує з метою відтягнути наші сили від східного напрямку наступу. Наші оборонці у виснажливих боях відбивають всі ворожі штурми», — повідомила Маляр.

Як писав KharkovNEWS.info, командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках. За його словами, на Куп’янському напрямку Росія постійно йде в атаки, туди вона спрямувала найкращі підрозділи.

Джерело

Новости Харькова