Окупанти намагалися штурмувати позиції ЗСУ на Харківщині

Тривають атаки ворога на Куп'янському напрямку.

Минулої доби Росія обстрілювала Чугуївський, Богодухівський, Харківський, Ізюмський та Куп’янський райони.

На Куп’янському напрямку окупанти намагалися йти у штурм. Під атаку потрапили позиції української армії східніше села Берестове у Дворічанській громаді (на кордоні з Луганщиною). Збройні сили України відбили атаку. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Куп’янському напрямку росіяни завдали авіаудару по території Дружелюбівки (Борівська громада). З артилерії та мінометів стріляли по Одрадному, Колодязному, Кам’янці, Фиголівці, Новомлинську та Западному.

На Слобожанському напрямку під авіаційний удар потрапило село Уди у Золочівській громаді. Із мінометів та артилерії були обстріляні населені пункти неподалік кордону: Стариця, Вовчанськ, Нестерне та Бударки.

Через обстріли на Харківщині були пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, виникли пожежі. Зокрема, Борівська громада вдруге за день потрапила під обстріл о 22:00. Влучання зафіксовано неподалік села Новоплатонівка. Там знищена машина й пошкоджено дорожнє покриття.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 1 серпня Росія завдала по Харкову удари дронами Shahed. Влучання були у Салтівському та Шевченківському районах. Постраждав 63-річний охоронець.

Джерело

Новости Харькова