Окупанти двічі обстріляли енергетиків у Харківській області

Обстріли тривають у Липецькій громаді.

Російські окупанти двічі обстріляли бригаду енергетиків.

У понеділок 8 січня у селі Веселе (за сім кілометрів від українсько-російського кордону) співробітники Липецького району електромереж виїхали відновлювати електрику після обстрілу, у цей час російські військові відкрили вогонь. Удруге енергетики потрапили під обстріл зранку 9 січня. Вони оглядали пошкоджену високовольтну лінію у селі Слобожанське поруч із Липцями. У двохстах метрах від місця, де знаходилися електромонтери, вибухнула керована авіаційна бомба. Енергетики не постраждали, пошкоджені електромережі. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Ця ж бригада потрапила під обстріл у селі Веселе вчора, 8 січня. Електромонтери виїхали відновлювати електропостачання після обстрілу, коли довкола почали розриватися снаряди. Погода зараз така, що швидко залишити небезпечну зону надзвичайно важко — дорога покрита кригою. На щастя, в результаті цих двох інцидентів ніхто з працівників не постраждав, але є пошкодження наших мереж», — розповів провідний інженер Липецького РЕМу Роман Ганган.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти постійно обстрілюють бригади, які відновлюють інфраструктуру Харківщини. Зокрема, 22 березня минулого року співробітники Харківського високовольтного району електричних мереж потрапили під обстріл російських військових у місті Вовчанськ. Вони виконували плановий ремонт, коли загарбники почали бити з артилерії.

У травні обстріляли енергетиків у Куп’янському районі. Бригада також ремонтувала пошкоджене через війну обладнання, у цей час окупанти відкрили вогонь.

У вересні під обстріл потрапили четверо співробітників «Харківобленерго» Куп’янського району електромереж, які оглядали пошкоджену через обстріли високовольтну лінію неподалік села Моначинівка у Кіндрашівській громаді.

Джерело

Новости Харькова