Одна з керівниць лікарні на Харківщині допомагала чоловікам отримати фіктивні діагнози

Лікарка направляла на МСЕК пацієнтів, які жодного разу не були у лікарні.

Слідчі викрили ще одну медичну працівницю, яка заробляла на ухилянтах.

Жінка займає одну з керуючих посад у лікарні на Харківщині. Заступниця директора з експертизи тимчасової непрацездатності підробляла офіційні медичні документи, адже саме вона очолювала лікарсько-консультативну комісію у цій районній лікарні.

Співробітники СБУ встановили, що заступниця директора вносила недостовірні дані до офіційної медичної документації про стан здоров’я пацієнтів.

«У березні минулого року зловмисниця внесла вигадані результати нібито проведеного огляду чоловіка до офіційного документу – «Направлення на медико-соціальну-експертну комісію (МСЕК)». При цьому посадовиця достовірно знала, що «хворий» взагалі не проходив жодного медичного огляду у цій лікарні. У подальшому цей підроблений документ став підставою для видачі чоловіку «Обласним центром медико-соціальної експертизи» довідки про встановлення йому ІІ-ї групи інвалідності»,  — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Її поплічницю, реєстраторку обласної МСЕК №4, викрили та затримали у травні минулого року. Вона організувала протиправну схему безпідставного оформлення інвалідності за хабарі. За даними СБУ, її клієнтами були переважно чоловіки, які прагнули ухилитися від проходження військової служби та отримати можливість виїзду за кордон.

Заступниці директора лікарні повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів). Слідчі намагаються встановити усіх причетних до цієї схеми.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові судитимуть районного військкома, який допомагав ухилянтам втікати за кордон.

Джерело

Новости Харькова