Очільниці пошти на Харківщині загрожує 12 років тюрми

Жінка знаходиться під вартою.

Жителька Ізюму під час окупації добровільно допомагала загарбникам розповсюджувати російську пропаганду.

За даними слідства, до війни жінка працювала у відділенні «Укрпошти» в Ізюмі. При окупантах стала начальницею центрального відділення «Почты Изюма». На посаді організувала роздачу місцевим мешканцям газет окупантів — «Харьков Z» та «Изюмский телеграфъ», в яких вихваляли Росію та нав’язували негативне ставлення до України.

«Саме в цих газетах містились матеріали, що російська федерація і її збройні сили не є ворогом, з турботою ставляться до жителів окупованих територій та готові в подальшому надавати їм будь-яку допомогу і підтримку. Найголовнішою задачею цих проросійських газет було нав’язати людям негативне ставлення до України та посіяти в українському суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно жінки склали за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 і ч. 6 ст. 111-1 (пособництво шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років і з конфіскацією майна або без такої. Жінка знаходиться під вартою без права внесення застави.

Як писав KharkovNEWS.info, затримали головну «поштарку» росіян в Ізюмі у лютому цього року. Після деокупації Ізюма поштарка намагалась уникнути правосуддя, говорила, що вона «поза політикою».

Джерело

Новости Харькова