Німеччина допоможе у відновленні одного з університетів Харкова

В університеті під час останньої ракетної атаки по центру міста були вибиті 550 вікон.

Уряд Німеччини візьме участь у відновленні ХНУ ім. Каразіна.

GIZ Ukraine та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна підписали меморандум про взаєморозуміння. За проєктом у ХНУ відновлять 550 вікон, пошкоджених внаслідок ракетного удару по місту Харків 2 січня 2024 року.

«Ми знаємо, що Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна має амбітні плани і ми раді їх підтримати», — повідомив директор проєкту «Посилення стійкості міст в Україні» Ерік Швейкхардт.

Зараз в університеті навчаються 17 000 студентів і працює 5000 співробітників.

За словами ректора ХНУ ім. Каразіна Тетяни Кагановської, найбільше на відновлення університету очікують студенти, які евакуювались до Харкова з інших міст і селищ області.

Проєкт «Посилення стійкості міст в Україні» зосереджується на ремонті або реконструкції муніципальної критичної інфраструктури, ремонті або будівництві житла та соціальних об’єктів (з особливим акцентом на потреби жінок і вразливих груп населення), а також на системному управлінні ризиками стихійних лих у постраждалих від повномасштабної війни регіонах України.

Нагадаємо, 2 січня в результаті російської ракетної атаки по центру Харкова у ХНУ ім. Каразіна було вибито 550 вікон. Це головний корпус. Найбільших ушкоджень зазнали старі вікна із дерев’яними рамами з хімічної сторони будівлі, яка знаходиться ближче до будівлі Держпрому. Нові вікна, які вставили наприкінці минулого року, практично не зазнали ушкоджень. Як розповіли у ХНУ ім. Каразіна, до ліквідації наслідків обстрілу у приміщеннях й аудиторіях головного та північного корпусів і гуртожитку №4 долучилося багато волонтерів. Усі вікна забили будівельними стружковими плитами.

Джерело

Новости Харькова