«Нема такої країни»: харківський таксист заперечив існування України та нахамив пасажирці

Черговий мовний скандал у Харкові.

Харків’янка замовила таксі, і коли сіла в машину, почула музику російського виконавця.

На прохання пасажирки, водій вимкнув музику, але почав розмову, в який договорився до того, що держави Україна не існує. 

Про цей випадок харків’янка написала в Instagram: 

«Я замовила в Харкові таксі в службі Болт, сіла в машину і почула, шо у водія грає російська музика (уточнення, музика російського виконавця). У відповідь на моє прохання вимкнути, водій вимкнув, але почав розмову чи мені це так принципово, шо музика може і повинна бути «внє палітікі», шо Харків — російськомовне місто, він все життя розмовляв російською і продовжить, бо «МНЕ ТАК УДОБНО». Казав, шо Україна це країна 404, шо такої країни вже не існує, бо її всю вже обікрали, шоб я їхала зі «своєю задроченною мовою» на западенщину, і як його задовбала ця «дурна істерія з патріотизмом».

Під час розмови водій розповів, що йому 50 років, все життя він прожив у Харкові, має двох дітей. 

Дописувачі підтримали дівчину, дехто й критикував її. Увагу на цей випадок звернула також координаторка проєкту «Деколонізація.Україна» Мілла Денчик. Зокрема, вона відзначила, що балаканина таксиста варта уваги СБУ:

«Вже написала дівчині, щоб дізнатися ім’я, номери машини цього виродка. І звісно після оприлюднення цих даних, чекаю реакцію Служби безпеки України».

Як писав KharkovNEWS.info, харківський репер побив жителя Закарпаття через зауваження щодо російської мови

Джерело

Новости Харькова