Над харків’янином знущалися у військкоматі на Львівщині. Що про нього відомо

Військові тримали цивільного у ТЦК шість діб.

19 вересня у приміщенні Самбірського територіального центру комплектування та соціальної підтримки військові побили цивільного і погрожували «закопати». ДБР почало розслідування. 

Удень 19 вересня у мережі з’явився відеозапис, на якому чоловік у військовій формі у приміщенні б’є та лає цивільного. Відео було зроблено у військкоматі міста Самбір на Львівщині.

Тримаючи предмет, схожий на пістолет, військовий погрожував чоловікові, що його «кинуть у багажник і закопають». Йому та ще одному чоловіку, який приховано знімав цей інцидент на камеру, він сказав «підніматись», а потім додав, що їх не буде шукати навіть поліція. У приміщенні перебували щонайменше двоє чоловіків у формі, які не зупинили знущання. 

На подальших фото видно, що чоловіка побили до крові, її сліди залишились навіть на стінах. 

«Шостий день мене утримують. Я з Харкова. У мене забрали телефон, багато говорити не можу. Допоможіть, будь ласка», — говорить на відео чоловік.

Вадим приїхав до Самбору з Харкова. Фото: скрин.

Через кілька годин після оприлюднення цих відеозаписів пресслужба Львівського обласного військкомату повідомила, що призначила службову перевірку, військовослужбовців відсторонили.

«В мережі інтернет поширюється відео з інцидентом між військовослужбовцями та цивільною особою. На відео видно частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців, з’ясовується. На час службової перевірки дані військовослужбовці відстороненні від виконання обовʼязків до зʼясування усіх обставин», — йдеться в офіційному повідомленні.

Державне бюро розслідувань повідомило, що розпочало розслідування інциденту.

«Попередньо, подія сталась сьогодні, 19 вересня, у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України). Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту».

Як розповідають жителі Старого Самбору, Вадим приїхав із Харкова, йому 43 роки. У Самборі він волонтерив, допомагав людям, у бомбосховищах розважав дітей, працював аніматором. Згодом до Вадима переїхав і його батько, він має інвалідність. Учора його госпіталізували із струсом мозку.

Джерело

Новости Харькова