Над громадою на Харківщині запустять безпілотник: людей просять не хвилюватися

Цивільний БпЛА використовують для зйомки.

Жителів Роганської громади попередили про польоти БпЛА над селами.

Від 18 квітня над Роганської селищною радою (включає Рогань, Пономаренки, Докучаївське, Лелюки, Борове, Логачівка, Хроли) будуть проводити картографічну зйомку. Для цього будуть використовувати безпілотний літальний апарат.

«Хочемо зазначити, що дане питання було погоджене з Харківською обласною військовою адміністрацією, і ця зйомка є необхідною для отримання важливої інформації, що допоможе у відновленні та подальшому розвитку нашої громади», — попередили у селищній громаді.

Жителів громади просять зберігати спокій під час проведення картографічної зйомки, адже БпЛА не становить небезпеки для громадян, а його рухи будуть контролюватись фахівцями.

Нагадаємо, Роганська громада була частково окупована росіянами в перші дні повномасштабного вторгнення. Її звільнили навесні 2022 року. Піля деокупації почався облік зруйнованих інфраструктурних об’єктів, зокрема підприємств. Близько 50% будівель залишилися практично без дахів, 70% — без вікон, 27 об’єктів вигоріли дотла від прямих влучень снарядів. Дуже багато розтрощених житлових будинків у селі Докучаївське.

Джерело

Новости Харькова