На війні загинув сапер із Харківської області

Максим Кодацький отримав смертельне поранення на Бахмутському напрямку.

Максиму Кодацькому було 44 роки.

Поблизу міста Часів Яр у Бахмутського району (Донецька область) загинув військовий із Нововодолазької громади Максим Кодацький. 

«Під час виконання бойового завдання позиції його підрозділу накрило мінометним вогнем. Він отримав поранення, не сумісні з життям», — повідомили на офіційній сторінці Нововодолазької селищної територіальної громади.

Максим Кодацький багато років служив у поліції. Під час повномасштабного вторгнення Росії став на захист України, був сапером інженерно-саперного взводу.

Максима Кодацького згадують як відповідальну та щиру людину. У нього залишилася донька та батьки. Брат Максима також загинув на війні.

«На жаль, він не зустріне перемогу… Не обійме маму та тата, які його так чекали, який залишився єдиним сином, бо старшого поховали на початку війни, він теж захищав Україну від ненависного ворога, — зазначили у Нововодолазькій громаді. — Він більше не зателефонує донечці, а вона ж не уявляє, як буде без нього жити, бо вони були дуже близькі, тато її просто обожнював. У будь-якій життєвій ситуації Максим не втрачав оптимізму, ніколи не пасував перед труднощами, завжди з посмішкою на вустах, мав таке почуття гумору, яке створювало навколо нього невимушену неповторну атмосферу. На все мав власну думку, був вірним другом, мав щире небайдуже серце, вірив у загальнолюдські ідеали та цінності».

Фото: Нововодолазька селищна громада

Як писав KharkovNEWS.info, 9 січня в боях біля міста Бахмут загинув житель села Підвисоке Борівської громади Харківської області Олександр Жирновий. Йому було 40 років.

Джерело

Новости Харькова