На війні загинули троє мешканців Харківської області

Про загибель захисників повідомили у Лозівській, Пісочинській та Старовірівській громадах.

На війні загинули військові з Харківщини Сергій Романюк, Микола Чалий і Олег Світличний.

3 лютого у Луганській області загинув військовий із Лозівської громади Сергій Романюк. Йому було 45 років. Про це повідомили у Лозівській міській раді.

«Сергій Романюк до останнього боровся за своє життя! Смертельні поранення отримав 3 лютого на Луганщині. З ними ще 1,5 кілометра йшов до «швидкої». Своєї мети досяг, але, на жаль, серце зупинилось», — розповіли у Лозівській міськраді.

За інформацією Лозівської міськради, Сергій Романюк працював на залізниці. Став на захист України з перших днів широкомасштабного вторгнення. Він із побратимами долучився до Богодухівської територіальної оборони, служив на посаді сержанта стрілецької роти військової частини А7378. Рідні називають Сергія людиною «добра, миру, допомоги та стійкого духу».

Сергій Романюк. Фото: Лозівська міськрада

Про загибель Микола Чалого повідомив пісочинський селищний голова Олег Чернобай. Микола Чалий обороняв Україну з 24 лютого 2022 року. Отримав смертельне поранення біля міста Кремінна в Луганській області. Попрощалися з військовим у Пісочинській громаді 8 лютого.

«Він неодноразово брав участь у бойових діях, показавши рішучість, сміливість та відповідальність, за що заслужив глибоку пошану серед командирів підрозділу та побратимів, був нагороджений почесною грамотою від Національної гвардії України. Микола Чалий загинув, обороняючи рідну землю під містом Кремінна. Російські війська були зупинені ціною життя нашого односельця та його побратимів», — розповів Олег Чернобай.

Микола Чалий. Фото: Олег Чернобай

Олег Світличний потрапив під обстріл російських окупантів. Йому було 24 роки.

«У цей гіркий час всі ми схиляємо голови в скорботі та жалобі за загиблим Олегом! Ми висловлюємо щирі співчуття родині, близьким та друзям з приводу загибелі нашого земляка. Нехай добрий світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого Олега знайде вічний спокій», — зазначили у Старовірівській сільській територіальній громаді.

Олег Світличний. Фото: Старовірівська громада

Як писав KharkovNEWS.info, захисники з Харківської області Олександр Кошман і Дмитро Жилка після важких поранень померли у лікарнях. Олександр Кошман був родом із Коломацької громади, Дмитро Жилка — зі Слобожанської.

Джерело

Новости Харькова