На війні загинули двоє бойових медиків із Харківщини

Ігор Філімонов не встиг закінчити медичний університет.

Бойові медики Ігор Філімонов і Максим Ванюшенков отримали поранення на передовій.

На початку 2023 року у бою біля міста Бахмут загинув медик-стрілець, сержант Ігор Філімонов. Він захищав Україну ще з 2014 року. Про це повідомили у Харківському національного медичному університеті.

«Ігор навчався на IV медичному факультеті Харківського національного медичного університету протягом чотирьох років. Закінчити медичний виш йому завадила російська агресія, яка розпочалася у 2014 році, й Ігор став на захист нашої держави», — розповіли у виші.

Ігорю Філімонову було 32 роки. Він нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», медалями «Учасник бойових дій», «За оборону рідної держави», «За жертовність і любов до України», медаллю святого великомученика Юрія Переможця та нагрудним знаком «За відвагу в службі».

Ігор Філімонов. Фото: Харківський національний медичний університет

Про смерть ще одного бойового медика, Максима Ванюшенкова, повідомили у Богодухівській міській раді. Бійцю було 39 років. Максим Ванюшенков народився 14 серпня 1983 року. З 2016 року служив у 92-й окремій механізованій бригаді ім. кошового отамана Івана Сірка. Після повномасштабного вторгнення долучився до територіальної оборони. Отримав поранення біля Бахмуту, помер у лікарні. Попрощалися з військовим 16 березня.

«Бойовий медик Ванюшенков Максим отримав смертельні поранення у боях під Бахмутом. Перебуваючи у найгарячіших точках на передовій, Максим неодноразово рятував життя своїм побратимам, але, на жаль, не зберіг свого. Після отриманих поранень його підірваний чисельними контузіями організм не витримав… Лікарі боролися за його життя до останнього», — розповіли у Богодухівській міськраді.

Максим Ванюшенков. Фото: Богодухівська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, 17 січня у боях в районі Бахмута загинув медик з Харкова, учасник війни проти російської агресії з 2014 року Веніамін Халапов «Раф».

Джерело

Новости Харькова