На Салтівці відремонтують пошкоджену обстрілами багатоповерхівку

Будинок обстрілювали з перших днів війни.

Десятиповерховий будинок капітально відремонтують.

27 грудня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради прийняли рішення про проведення аварійно-відновлювальних робіт у багатоквартирному будинку по вулиці Наталії Ужвій, 60 (Північна Салтівка). Це буде найдорожчий на даний час ремонт постраждалого будинку.

«Загальна кошторисна вартість проєкту складає 229,1 мільйона гривень», — розповіли у Харківській міській раді.

Нагадаємо, російські окупанти обстрілювали десятиповерхівку по вулиці Наталії Ужвій, 60 із першого дня повномасштабного вторгнення.

У червні 2023 року Кабінет міністрів України видав розпорядження «Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії», яким доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури виділити з Фонду місцевим бюджетам гроші на реалізацію проєктів, які спрямовані на ліквідацію наслідків збройної агресії РФ. Зокрема, Харкову на будинок по вулиці Ужвій, 60 дали субвенцію у розмірі 114 000 000 гривень. Будинок мають відремонтувати протягом 2024 року.

Як писав KharkovNEWS.info, у середині липня стало відомо, що Харківська міськрада за проведення технічного обстеження будинку по вулиці Ужвій, 60 сплатила 373,1 тисячі гривень. Обстеження проводила фірма «МКС-Плюс».

До 2023 року ця фірма не отримувала державних чи комунальних підрядів. До квітня 2023 року до засновників «МКС-Плюс» входила дружина члена виконкому Андрія Колоса. Проте потім засновника змінили на Юрія Соболєва. Разом із ним працював Колос у концерні «АВЕК» Олександра Фельдмана.

Джерело

Новости Харькова