На Раді оборони говорили про зрушення у мобілізації на Харківщині

На засіданні були присутні військком Харківщини, керівники районних Центрів комплектування.

На Раді оборони Харківської області обговорювали мобілізаційні заходи.

На черговому засіданні були присутні військком Харківщини Павло Житняк, керівники районних Центрів комплектування, керівництво ХОВА, голови районних військових адміністрацій.  

«Керівники ТЦК доповіли про ситуацію та роботу груп оповіщення. Спостерігаємо позитивну динаміку показників. На наступному засіданні заслухаємо звіти усіх керівників місцевих військових адміністрацій щодо проведеної роботи та необхідності посилення заходів», – повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Окрім того, на Раді оборони йшлося про життєзабезпечення на прикордонних територіях та хід евакуації цивільного населення.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці 2023 року у Харківській області посилили мобілізаційні заходиДля виконання плану Генерального штабу щодо мобілізації проводять перевірки, зокрема у розважальних закладах і спортивних клубах. Повісток стали вручати більше, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на брифінгу.

Як писав KharkovNEWS.info, 25 грудня 2023 року Кабмін вніс до парламенту законопроєкт про мобілізацію. Це сталося після того, як Володимир Зеленський повідомив, що Генштаб просить мобілізувати додатково 500 000 осіб.

Згідно із законопроєктом, пропонують, зокрема, зменшити призовний вік із 27 до 25 років, виключити термін обмеженої придатності до військової служби, запровадити у закладах освіти України базову загальновійськову підготовку (три місяці) для усіх людей від 18 до 25 років, обмежити права українців, які ухиляються ставати на військовий облік і проходити службу. Законопроєкт пілся правок затвердили у першому читанні.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року новим керівником Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став полковник Павло Житняк, колишній командир танкової бригади.

Джерело

Новости Харькова