На Лимано-Куп’янському напрямку загарбники перегруповують сили

Активність ворога на Куп’янському напрямку дещо зменшилась.

Ворог дещо знизив активність, використовує радянську техніку та подекуди веде на штурм недосвідчених військових.

Про це в етері національного марафону розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Нині активність ворога на Куп’янському напрямку зменшилась.

«По-перше це пов’язано з тим, що вони отримали «по зубах» в районі Новоєгорівки, а по-друге — з перегрупуванням їхніх підрозділів, вони перегруповуються після отримання «на горіхи» від ЗСУ.  Тож чекаємо, готуємось до будь-якого розвитку подій», — пояснив Ілля Євлаш.

Взагалі на східному напрямку зараз близько 150 тисяч окупантів. В них є проблеми з забезпеченням технікою і боєприпасами, зауважив Ілля Євлаш.

«На Лимано-Куп’янському напрямку фіксуємо різні зразки озброєння, різні танки, там були нами знищені танки Т-90, «Сонцепьокі», Але водночас фіксується момент, що вони починають «затикати дірки», використовують різні радянські зразки озброєння, такі як БМП-1, яким по 60 і більше років, які давно вже мали бути списані», — розказав речник.

Крім того є проблеми з особовим складом: окупанти використовують тилові підрозділи, зв’язківців для штурмових атак. Проте їх ефективність низька, оскільки вони не мають військового досвіду. Також діють різні так звані «добровольчі формування»: «Ветерани», «Вовки», «Рисі», «Ведмеді», «Еспаньйола».

«Їхня кількість по декілька тисяч, але між ними погана злагодженість і відсутність взаємодії. Тим не менш вони мають озброєння і мають бути знищені», — сказав Ілля Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія терміново перекидає у Харківську область нову бригаду 

Джерело

Новости Харькова