На Куп’янському напрямку ворог завдав 20 авіаударів по позиціях захисників

Сили оборони знищили понад 230 окупантів та 19 одиниць техніки.

На Куп’янському напрямку російська армія застосовує весь арсенал повітряних сил.

За минулу добу окупанти здійснили 20 авіаударів, застосували літаки штурмової та бомбардувальної авіації, гелікоптери вогневої підтримки, керовані авіабомби, задіяли 12 дронів-камікадзе. Загалом росіяни 521 раз здійснювали обстріли українських позицій. Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо в етері національного телемарафону.

Ворог не припиняє спроби атакувати. За минулу добу українські захисники відбили 8 атак на Куп’янському напрямку, зокрема поблизу Синьківки та Петропавлівки. 

«Тут намір противника зрозумілий, місто Куп’янськ залишається основною метою атак на даному напрямку», — зауважив Фітьо.

Крім того на Лиманському напрямку ворог пробує промацувати нашу оборону. Тим не менш Силам оборони вдалося ліквідувати 239 рашистів, знищити 19 зразків ворожої техніки, з яких три танки та чотири БМП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці харківського підрозділу знищили ворожий танк вартістю 3,5 мільйонів доларів

«На цих напрямках противник активно викоистовує не лише піхоту, а й техніку, адже відстань доволі велика на деяких ділянках фронту, і піхота ворога не може добігти до наших позицій, тож їм доводиться застосовувати БМП, броньовану техніку за підтримки танків, але це все також знищується», — пояснив речник.

На даній ділянці фронту російські війська на даний момент не отримали жодного успіху, — підкреслив Фітьо.

Як писав KharkovNEWS.info, ворог частіше застосовує дрони-камікадзе на Куп’янському напрямку.

Джерело

Новости Харькова