На Харківщині затримали впливового начальника підприємства окупантів

Чоловік змушував підлеглих будувати укріплення для російських військових.

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харківській області колишнього інженера Куп’янського управління магістральних газопроводів.

Під час окупації чоловік очолив так зване «газорозподільне підприємство», що створили загарбники. Чоловік примушував співробітників «підприємства» робити для російських військових укріплення, підказував окупантам місця, де можна заховати техніку, та готував об’єкти окупантів до опалювального сезону минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оштрафував залізничника з Куп’янська, який став колаборантом

«На цій «посаді» фігурант примушував своїх підлеглих рити траншеї та будувати інші фортифікаційні укріплення для окупантів. Крім того, він підказував командуванню російських військ локації для замаскованого зберігання їхньої бронетехніки та боєприпасів на території району», — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області.

Після деокупації колаборант намагався сховатися, проте його викрили та затримали. Слідчі оголосили чоловікові підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ затримала «крота» на харківській залізниці, який здавав росіянам ешелони з технікою Збройних сил України.

Джерело

Новости Харькова