На Харківщині вперше засудили поліцейського за державну зраду

Колаборант сидітиме у в'язниці 15 років.

Суд виніс вирок колишньому поліцейському з Куп’янська, який перейшов на бік ворога.

Прокурори у суді довели, що торік, у червні, діючий сержант поліції перейшов на бік росіян, які захопили місто. До цього він працював начальником конвою відділення №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби. Окупанти запропонували йому  посаду «и.о. начальника группы конвойной службы», і чоловік погодився.

«Однією з його основних задач було конвоювання затриманих окупантами місцевих мешканців. За свою роботу зрадник отримував щомісячно 70 тисяч російських рублів», — розповіли в прокуратурі.

Зрадник згодом отримав підвищення — став «командиром отделения охраны конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1». 

Затримали колишнього поліцейського на початку цього року. 21 липня колегія суддів Червонозаводського районного суду м. Харкова винесла обвинувальний вирок щодо зрадника. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавили звання сержанта поліції. 

 Як писав KharkovNEWS.info, до суду передали справу стосовно голови Наталинської сільради Олени Третяк, яку завербували російські спецслужби. 

Джерело

Новости Харькова