На Харківщині посилюється вітер: попередження синоптиків

Пообіді прогнозують пориви вітру до 25 м/с.

У другій половині дня у суботу, 28 жовтня, синоптики Укргідрометцентру очікують пориви вітру до 25 м/с.

«Пік вітру очікується після обіду та ближче до вечора, але вже зараз по області вітер сягає 20 м/с. Вітер продовжує посилюватися. Є ймовірність падіння дерев, обриву ліній електропередач, пошкодження покрівель у Харкові та області», — розповів синоптик регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич Суспільне Харків..

Така погода протримається до ночі на 29 число. Вдень 29 жовтня синоптики не прогнозують сильного вітру, зазначив Кібальчич.

Негода вирує по всій Україні, найбільше постраждали три регіони, зокрема Хмельниччина, Рівненщина та Львівщина. У Києві загинуло двоє чоловіків внаслідок падіння дерев. В одному з районів поривом вітру відірвало частину металевої конструкції зупинки громадського транспорту та травмувало жінку, — повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

В МВС нагадали про правила безпеки під час негоди

  • усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • на вулиці триматися якомога подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі;
  • у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Як писав KharkovNEWS.info,  синоптики прогнозують сильний вітер у Харкові та області. Жителів регіону попередили про небезпечні метеорологічні явища.

У неділю 29 жовтня у регіоні буде хмарно з проясненнями. Істотних опадів не обіцяють. Західний вітер рухатиметься зі швидкістю 7-12 метрів за секунду, уночі з поривами до 20 метрів за секунду. Температура повітря вночі складе 3-8 градусів тепла, удень — від +10 до +15.

Джерело

Новости Харькова