На фронті загинула талановита аспірантка харківського університету

Юлія Шевченко працювала у Національному агентстві з питань запобігання корупції, а у перші місяці великої війни долучилася до війська.

На війні загинула випускниця національного юридичного університету, заступниця командира з морально-психологічного забезпечення Юлія Шевченко.

У 2016 році Юлія закінчила київський ліцей «Голосіївський» і вступила до Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

«Вона завжди посміхалася, була здібною студенткою, цілеспрямованою і наполегливою в навчанні, радісною і світлою у спілкуванні з друзями та оточуючими, у будь-якій ситуації була готова прийти на допомогу. А ще дівчина була щедро обдарована талантами — вона писала чудові вірші, писала наукові роботи, неодноразово ставала переможницею мут-кортів (moot court) та різних профільних змагань», — згадують у виші.

У 2020 році Юлія закінчила бакалавріат, а 2022 — магістратуру Університету, тоді ж була зарахована до аспірантури кафедри кримінального права університету. Ще студенткою п’ятого курсу, перемігши в проекті «Антикорупційний десант», Юлія почала працювати в управлінні проведення обов’язкових повних перевірок НАЗК. 

Із перших місяців повномасштабного вторгнення дівчина приєдналася до лав ЗСУ.

Юлія Шевченко долучилася до ЗСУ на початку повномасштабной війни. Фото: соцмережі.

31 липня 2023 року Юлія Шевченко загинула від удару керовано юавіабомбою в одній з найгарячіших точок фронту на сході країни.

У Юлії Шевченко залишилися батьки і наречений.

Джерело

Новости Харькова