На Донеччині загинув випускник харківського вишу

Вадим Сергійко став на захист України.

Захиснику було 37 років.

23 вересня неподалік села Федорівка у Донецькій області загинув випускник Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Вадим Сергійко. Поховали захисника у Чернігівській області.

За інформацією НЮУ ім. Ярослава Мудрого, народився Вадим Сергійко 26 січня 1986 року у місті Сновськ на Чернігівщині. У 2003 році закінчив гімназію, вступив до ПТУ №7 (спеціальність — бухгалтер). У 2009 році закінчив НЮУ ім. Ярослава Мудрого, навчався на слідчо-криміналістичному факультеті.

«Викладачі та одногрупники згадують Вадима, як відповідального студента, доброго товариша і надійного друга, який завжди вмів знайти спільну мову з будь-якою людиною та з радістю ділився своїми знаннями й досвідом. В університеті був справжнім лідером та неординарною особистістю з власною думкою. Він з дитинства займався спортом, неодноразово виборював призові місця в районних та обласних змаганнях з вільної боротьби», — розповіли у НЮУ.

Після університету Вадим працював у поліції і був тренером у дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос» на Чернігівщині, потім влаштувався помічником приватного нотаріуса, де залишався до початку війни. Також займався політичною та громадською діяльністю. Із 2015 по 2019 роки був помічником нардепа восьмого скликання Анатолія Євлахова («Блок Петра Порошенка»). У 2020 році пройшов депутатом у Сновську міськраду (партія «Рідний дім»), був членом постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Сьомого квітня минулого року Вадима Сергійка призвали під час мобілізації до армії. У травні його направили у військову частину, у 54-й бригаді він служив стрільцем. 

«Вадим був активним у роботі, у спорті, у депутатській та громадській діяльності, любив своїх батьків, братів і маленьку донечку», — згадували друзі загиблого воїна. Попрощалися з ним та поховали його на Алеї Героїв на кладовищі малої батьківщини у Сновську. Стоячи на колінах, люди зустрічали Героя на всьому шляху у селах і в місті», — розповіли у НЮУ.

Як писав KharkovNEWS.info, від важких поранень, отриманих під час бойових дій, у лікарні помер майор, заступник командира батальйону 92-гої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Ігор Поляков.

Джерело

Новости Харькова