Мера з Харківщини судитимуть за розкрадання грошей на ремонті дитячого садка

Справу Павла Голоднікова передали до суду.

Четверо учасників схеми, зокрема мер Змієва, вкрали бюджетні кошти на ремонті дитсадка.

12 січня слідчі завершили досудове розслідування справи мера Змієва Павла Голоднікова щодо розтрати бюджетних грошей. Обвинувальний акт передали до суду.

Схему заводіння грошами викрили улітку минулого року. Встановлено, що учасники схеми привласнили гроші на ремонті дошкільного закладу освіти у Змієві. Йдеться про 400 000 гривень. 

«Цю аферу у 2021 році організували міський голова населеного пункту, де знаходиться ДНЗ, директор фірми та двоє його співробітників. Саме ця компанія виконувала ремонт об’єкта», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Четверо учасників схеми вносили до звітів неправдиву інформацію про вартість використаних будматеріалів і обсягів робіт, а також роботи, які насправді виконували співробітники комунального підприємства міськради, а не підрядник. На ремонті, за даними слідства, украли майже 400 000 гривень.

До суду направили обвинувальні акти щодо трьох учасників схеми за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великому розмірі, організованою групою) і ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 12 років ув’язнення  з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років і з конфіскацією майна. Ще один учасник переховується від слідства.

За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції у Харківській області, у розшуку перебуває організатор злочину, керівник ТОВ, йому 53 роки.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку серпня 2023 року правоохоронці викрили схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту дитсадка у Змієві. Ремонт проводився за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У цій справі підозрювалися міський голова Змієва Павло Голодніков, директор фірми та двоє його співробітників. Голодніков не відсторонений і продовжує виконувати обов’язки.

Джерело

Новости Харькова