Мати заплатила за незаконну втечу сина-харків’янина через кордон

Чоловік мав переплисти Тису ну гумовому човні.

Закарпатські прикордонники зупинили групу утікачів, серед яких був житель Харківщини.

Аби уникнути мобілізації, чоловіки призовного віку у різний спосіб знайшли переправника через кордон у соціальних мережах. Хтось самостійно оплатив послуги з незаконного перетину, а комусь «допомогли» матері з-за кордонку. За 300 метрів до держрубежу порушників виявили прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону. Зловмисники, проігнорувавши законні вимоги наряду, спробували тікати, проте були затримані та доставлені до прикордонного підрозділу.

«Жителям Київщини та Львівщини переправники призначили ціну у розмірі $10 тисяч та 5 тисяч. Ще двоє спільників, житель Харківщини та Тернопільщини, не знали, скільки повинні були сплатити за свою мандрівку, оскільки з переправниками про умови їх вояжу із ймовірним смертельним фіналом, домовлялися їхні матусі, які наразі перебувають за кордоном», — повідомили у прикордонній службі.

Як з’ясували прикордонники, чоловіки прибули до Закарпаття, де їх зібрали в один автомобіль та повезли у невідомому напрямку, потім надали гумовий човен та повідомили, що прийдеться перепливати річку. У такий спосіб вони мали потрапити до Угорщини.

Семеро ухилянтів отримали протоколи про адмінправопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.185.10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону». Слідчі шукають усіх осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Джерело

Новости Харькова