Масштаб руйнувань енергооб’єктів у Харкові найбільший по Україні

Окупанти завдали комбінованої атаки по підстанціях та інших об'єктах енергетичної інфраструктури.

У Харкові повний блекаут, тривають пожежі на кількох енергооб’єктах. В «Укренерго» думають, як заживити місто. 

Місто найбільше постраждало від російської атаки уранці 22 березня. Окупанти завдали щонайменше 15 ракетних ударів, застосувавши різні типи ракет. Про це у національному марафоні повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Найбільша атака на енергетичну систему України. Були застосовані комбіновані засоби ураження: не тільки крилаті, а і балістичні ракети, шахеди. Є пошкодження енергетичних об’єктів у багатьох регіонах. На жаль, особливо дісталося Харкову. Масштаб більший, ніж в інших регіонах. Обмеження протягом дня можуть бути у різн регіонах, зокрем на Лівобережній Україні», — сказав Кудрицький.

За його словами, енергетики працюють, свтіло буде, але не одразу, містянам доведеться трошки набратися терпіння.

У Міненерго зазначили, що ворог спробував, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. 

«На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС», — йдеться в офіційному повідомленні.

У Зверненні Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Росія спрямувала на Україну понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Цілями російських терористів були електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. 

Як писав KharkovNEWS.info, 22 березня окупанти відкрили вогонь по Харківщині о 4:32. Вони запустили понад 15 ракет типу С-300 та Х-22. У місті сталося знеструмлення та перебої з водопостачанням. Місто замість електротранспорту курсують автобуси, метро працює як укриття. Залізниця продовжує працювати, там ввели схему резервного живлення. Загалом без електрики залишилися 700 000 жителів Харківщини.

Унаслідок ракетного удару по Харкову поранений 43-річний співробітник об’єкта енергетичної інфраструктури.

Джерело

Новости Харькова