Квитків немає. Чому з Харкова так важко дістатись на захід України

Придбати білет на львівські потяги можна лише за 15-17 днів до поїздки.

Потягів у західному напрямку стало менше, ніж до великої війни, а попит на них збільшився. Харків’яни не можуть вільно поїхати до Львова, Ужгорода та Івано-Франківська — у касах немає квитків на ці напрямки.

Раніше схожа ситуація склалася на ринку міжнародних перевезень. «Укрзалізниця» змушена була міняти схеми продажу квитків, аби дати пасажирам хоч якийсь шанс доїхати до Польщі. 

Два квитки на один потяг

Усі дороги з Харкова зараз ведуть на захід. Чоловіки, що лишилися працювати в місті, їдуть туди відвідати свої евакуйовані родини, військові з усієї країни їдуть у відпустку, ділові люди — у справах, бо багато бізнесів релокувалися. Потягів, між тим, стало набагато менше, ніж було до 24 лютого.

Регулярних маршрутів — чотири: Харків — Львів, Харків — Ужгород, Харків — Івано-Франківськ та Харків — Ясиня. Наприклад, на 14 серпня лишились лише люксові вагони, де квиток коштує понад 2000 гривень, на 20-е серпня лишався тільки один плацкартний квиток. 

Проблема залізничного сполучення між Харковом та західними містами загострювалась щоліта ще до повномасштабної війни. Вже тоді харків’яни придумували різні схеми, аби дістатися Галичини.

За два тижні до поїздки можна купити лише люксові квитки. Фото: скриншот сайту «Укрзалізниці»

«Ми років 15 поспіль їздили до Львова на фестиваль фламенко кожного липня. Квитки можна було купити лише в перший день продажу і лише плацкарт. Купе — тільки через «Сервісний центр», тобто, ти доплачуєш. Був ще такий спосіб: якщо взяти Харків-Львів неможливо, то можна було купити Чугуїв-Львів або Пісочин-Львів», — згадує харків’янка Маша Бахтігозіна.

Зараз пасажири вигадують нові схеми, аби все ж таки дістатися до місця призначення. 

«Іноді в поїзді Харків-Львів хтось їде лише до Києва, тому після Києва його місце звільняється. То на один і той самий потяг можна взяти два квитки. До Києва доїхати, перейти в інший вагон та їхати далі. Або три квитки», — ділиться досвідом Олена Остропольська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Харкова у Київ піде нічний швидкісний потяг

Найпростіший спосіб зараз дістатися залізницею західних кордонів — швидкісні потяги «Інтерсіті». Квитки на них є завжди, причому, якщо порівнювати з цінами на купейні вагони, то два квитки на два «Інтерсіті» вийдуть дешевше. Наприклад, пасажирській квиток другого класу з Харкова до Києва обійдеться в 480 грн, а з Києва до Львова — у 362 грн. У той же час за купейне місце від Харкова до Львова доведеться заплатити понад 1000 гривень.

Ще один лайфхак: спробувати купити квиток за 20 днів до поїздки рівно о 8 ранку, коли тільки відкривається передпродаж. 

Як боролись з перекупниками?

Нещодавно така ж ситуація була і з потягами міжнародного сполучення — до Хелма та Перемишля не можна було дістати квиток ані з Харкова, ані з Києва. Зате сайти типу OLX рясніли оголошеннями на кшталт: «Допомагаємо знайти квитки, яких немає в касі». Є такі оголошення і зараз.

«Ви даєте нам дату поїздки, тип вагону, прізвище, імена пасажирів, а якщо ви їдете за кордон — то латиницею, а також номер телефону. У 99% випадків ми виконуємо заявку», — повідомили KharkovNEWS.info в одній з такий агенцій, куди ми звернулися за допомогою Переплата за умови покупки становила б 300 гривень за квиток. 

На білетний бізнес переорієнтувалися турагенції, які після початку повномасштабного вторгнення залишилися без роботи.

«У день відкриття продажів квитків на дефіцитні напрямки перекупники атакують сайт «Укрзалізниці» багатьма ботами, тому швидше за звичайних пасажирів викуповують місця. Далі перекупники продають квитки замовнику, з яким домовляються заздалегідь. Також шахраї постійно моніторять повернення квитків іншими пасажирами й одразу їх розбирають», — розповіли про таку схему в пресслужбі «Укрзалізниці».

Не виключено, що ці люди знаходяться у певній змові і з працівниками кас, бо з 26 липня квитки на міжнародні потяги з Харкова можна купити лише онлайн, а от повернути — тільки через каси. 

KharkovNEWS.info звернувся до пресслужби «Укрзалізниці» з запитом про те, чи дійсно дефіцит квитків на західному напрямку пов’язаний із шахрайськими діями. Відповідь обіцяли надати найближчим часом. 

Джерело

Новости Харькова