Комунальники на Харківщині хочуть витратити на стіл 40 000 гривень

КП працює в Ізюмському районі.

Стіл хочуть замовити у підприємця-новачка.

Підприємство житлово-комунального господарства «Донецьке» (селище Донець, Ізюмський район) планує купити стіл за 40 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті публічних закупівель ProZorro. Про це пише Харківський антикорупційний центр.

Тендерну документацію замовник не завантажив. Відомо, що підприємству потрібен один стіл. Він має бути виготовленим із масиву сосни. Розмір столу складе 3000×800 міліметрів. Поставити стіл мають до 31 січня 2024 року.

У протоколі розкриття вказаний один учасник — Юрій Котенко. Він запропонував підприємству стіл за такою ж ціною, як воно і планувало, — 40 000 гривень. Угода поки не укладена. Цей підприємець працює менше ніж рік.

«Постачальником вказаний підприємець Котенко Юрій Іванович, який зареєстрував ФОП менше року тому, однак уже, за даними системи ProZorro, отримав майже сто підрядів на загальну суму понад шість мільйонів гривень, у переважній більшості — від житлово-комунального господарства «Донецьке», — розповіли у ХАЦі.

За інформацією ХАЦу, раніше із цим підприємцем підписали договір щодо придбання лавок із масиву сосни розміром 1500×300 міліметрів на суму 20 000 гривень і чотирьох вуличних сушарок для білизни — майже 50 000 гривень. Окрім цього, були угоди про влаштування навісів над контейнерами для сміття на вулицях і про встановлення контейнерів для роздільного збору сміття.

Як писав KharkovNEWS.info, харківська поліклініка купує дитяче харчування за завищеними цінами. Харківська міська поліклініка №9 купує у ТОВ «Амікум Плюс» дитяче харчування на 1,5 мільйона гривень. 

Джерело

Новости Харькова