Колишня чиновниця складає мандат депутата Харківської облради

Рішення щодо складання депутаткою повноважень мають підтримати на сесії.

Ганна Ващенко хоче достроково припинити повноваження.

Депутатка Харківської обласної ради Ганна Ващенко, яка обиралася від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», написала заяву щодо складання депутатських повноважень. В облраді підготували відповідний проєкт рішення для розгляду на сесії, яка має відбутися 15 вересня. Проєкт рішення опублікований на сайті Харківської облради.

«Достроково припинити повноваження депутата Харківської обласної ради VІІІ скликання Ващенко Ганни Сергіївни, обраної депутатом обласної ради за виборчим списком від політичної партії «Опозиційна платформа — За життя», — сказано у проєкті рішення.

У разі, якщо депутати підтримають складання повноважень Ващенко, рішення направлять Харківській обласній територіальній виборчій комісії.

Зазначимо, Ганна Ващенко народилася 10 листопада 1990 року. Має вищу освіту. На момент місцевих виборів в Україні у 2020 році тимчасово не працювала. На виборах пройшла до Харківської облради від «ОПЗЖ». Відомо, що вона працювала у департаменті капітального будівництва ХОДА (тут багато років заступником начальника працює кум Ігоря Райніна, Володимир Норчак. Як раніше писав KharkovNEWS.info, Володимир Норчак — кум колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації, ексголови Адміністрації Президента,  нині — голови обласного осередку «ОПЗЖ» Ігоря Райніна. З 2015 року неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, проте жодну справу так і не довели до кінця. До призначення в Харківську ОДА Норчак працював в Москві — це був той період, коли в Україні почався Майдан).

Як писав KharkovNEWS.info, у п’ятницю 15 вересня депутати Харківської обласної ради VIII скликання зберуться на чергову XІХ сесію. На сесії розглянуть питанням, зокрема, про перейменування села Першотравневе у Чугуївському районі та надання згоди на прийняття майна Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації з державної власності у спільну власність громад.

Джерело

Новости Харькова