Кіт із Харківської області оселився у рятувальників Києва

Хвостатого врятували в Ізюмі.

Врятований в Ізюмі кіт тепер живе у столичних рятувальників.

«Ми вже не уявляємо себе без цього рудого вусаня. Це було правильне рішення, що ми його забрали із собою в столицю, тому що ніхто не знає, яка б в нього була доля», — розповідає столичний рятувальник Артур Моркотенко про свого чотирилапого «радника» Ізюма.

Як розповіли у ДСНС України, восени 2022 року Артур Моркотенко разом з іншими бійцями ДСНС допомагав колегам з Харківщини, працювали у звільненому Ізюмі. У місті лишилося багато тварин, тож всіх підгодовували. Хлопці розбирали завали зруйнованої школи, коли одного разу туди прийшло мале, руде, худорляве котеня.

Вусань жадібно накинувся на їжу, невідомо скільки часу він пробув без харчів. Наступного дня рудий прийшов знову. А потім знову. А далі ні на крок не відходив від своїх рятівників.

«Цей малий знайшов нас і прийшов знову. Тоді ми зрозуміли, що треба забрати його з собою, він до нас прив’язався. Коли ми виходили працювати, він виходив на ганок ліцею, проводжав нас, а ввечері, коли ми приїжджали, зустрічав», — розповів Артур Моркотенко. 

Котика назвали Ізюм, і коли настав час їхати додому, забрали його із собою до Києва.

Тепер рудий допомагає рятувальникам боротися зі стресом. Він лагідний та грайливий, зустрічає кожного, хто приходить на роботу о 8 годині, і до кожного заходить у гості, бо впевнений, що хтось принесе йому смаколики. 

Як писав KharkovNEWS.info, бійці ДСНС врятували на Харківщині двох цуценят. Песиків знайшли під будівельним вагончиком.

Джерело

Новости Харькова