Кількість учнів харківської школи в метро збільшилась на 20% за чверть

Заняття проходять на п'яти станціях.

У Харкові планують збільшити кількість шкільних класів у метрополітені.

Навчання офлайн виявилось дуже затребуваним у батьків учнів, тому мережа класів метрошколи постійно розширюється. Починали навчання 60 класів, зараз їх уже 65. Це переважно учні молодших класів та один 11-й клас.

«Починали з 930 учнів, сьогодні ми маємо 1187 учнів — на 21% більше, і є ще бажаючі, які хочуть навчатися в метрошколі. Коли ми розпочинали цей проєкт, батьки приглядались до нього, спілкувались одне з одним, з учителями, і потім вже зробили для себе певні висновки», — розповів міський голова Ігор Терехов.

Сьогодні — останній навчальний день першої чверті. Коли діти підуть на канікули, ремонтні бригади почнуть усувати недоліки метрокласів, головний з яких — протяги в приміщеннях. За тиждень канікул вони мають утеплити двері.

Зараз учні навчаються на п’яти станціях, невдовзі буде ще кілька класів на станції метро «Академіка Павлова».

«Ми будемо робити кілька класів на Академіка Павлова, бо там є можливості не заважати пасажиропотоку. Зараз ведуться проєктні роботи», — розповів міський голова.

Як писав KharkovNEWS.info, у місті будують першу підземну школу в Індустріальному районі. Вона зможе вмістити 450 школярів, там планують запровадити дві зміни.

Джерело

Новости Харькова