Касетні боєприпаси призупинили росіян на Куп’янському напрямку, — WP

Росіяни не наважуються йти на штурм.

Касетні боєприпаси, які США передали Україні, активно використовують на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Про це повідомляють в репортажі про перебіг бойових дій на цій ділянці фронту кореспонденти газети The Washington Post. Вони поспілкувалися з бійцями ЗСУ, які розповіли про високу ефективність такої зброї. Особливість касетних боєприпасів полягає в тому, що вони вибухають у повітрі. З них на площу кількох футбольних полів сиплеться від десятка до сотні менших бомб, які вибухають на землі і розриваються на безліч металевих уламків. 

«Головна користь полягає в тому, що противник тепер дуже боїться йти на штурм. Вони навіть розпізнають касетні бомби за свистом», — розповів американським кореспондентам Станіслав, артилерист із 14-ї механізованої бригади ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові йшли у наступ на Куп’янському напрямку

Якщо росіяни сидять у своїх бліндажах, то касетні боєприпаси їм не загрожують. Але під час атаки солдати до них дуже вразливі.

Журналісти дійшли висновків, що наявність таких боєприпасів на Куп’янському напрямку зриває плани Росії, адже противник очікував, що Україна перекине на північний схід резерви з інших напрямків. Але наявність касетних боєприпасів дає змогу українцям зберегти сили. Крім того, вони підходять для використання в густих лісах Куп’янщини, де супротивника не видно, тому чи не єдиний вихід — розпилити бомби на великій площі.

Джерело

Новости Харькова