Жителю Куп’янська загрожує 15 років за роботу на російських блокпостах

Чоловіка заочно судитимуть.

Колаборант працював на блокпостах окупантів.

30-річний житель Куп’янська під час окупації влаштувався до так званої «поліції». За даними слідства, до війни він обіймав посаду правоохоронця у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області. Однак його звільнили, до окупації він був безробітним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забуті гауляйтери. Де живуть і що роблять зрадники із Харківської області

Коли росіяни захопили Куп’янськ, чоловік добровільно пішов працювати «и.о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

«Колаборант здійснював пропускний режим на російських блокпостах, розташованих на території м. Куп’янськ та Куп’янського району, проводив перевірки за заявами місцевих мешканців щодо вчинення кримінальних правопорушень. Документально колаборант оформлював все у відповідності до російського законодавства», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Чоловік переховується, він оголошений у розшук. Судитимуть його заочно у Червонозаводському суді Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, двом поліцейським із Харківської області загрожує довічне ув’язнення за державну зраду. Поліцейська з Куп’янська «охороняла» порядок на святі окупантів у школі, поліцейський з Ізюма проводив «обшук» у колеги.

Джерело

Новости Харькова