Жительку Харківської області судитимуть за підприємництво під час окупації

Жінка оформила підприємство за російським законодавством.

Жителька Великого Бурлука торгувала продуктами та сигаретами під час окупації та отримала звинувачення у колабораціонізмі.

Підприємиця з серпня минулого року продавала продукти харчування, напої та тютюнові вироби. Але звинувачення вона отримала не за торгівлю як таку, а за співпрацю з окупаційною адміністрацією.

«Підозрювана, щоб отримати привілейоване ставлення від представників держави-агресорки, добровільно оформилась суб’єктом господарювання як «физическое лицо-предприниматель» та відкрила рахунок у банку в російських рублях, відповідно до російського законодавства», — пояснили в прокуратурі.

Жінці повідомили про підозру за ч.4 ст. 111-1(«провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора»). Їй загрожує або штраф у розмірі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів, або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканця Борової засудили до 13 років ув’язнення за те, що зайняв посаду «чергового чергової частини» створеного окупантами псевдоправоохоронного органу «народна поліція» та охороняв адміністративну будівлю.

Джерело

Новости Харькова