Жителька Харківщини оббирала американців на сайтах знайомств

Жінку будуть судити.

Шахрайці загрожує до восьми років ув’язнення.

Кіберполіцейські викрили 45-річну жінку, яка ошукувала іноземців. За даними слідства, жінка розміщувала оголошення на сайтах знайомств і видавала себе за 22-річну дівчину. Шахрайка запевняла, що хоче довготривалих стосунків, просила гроші у чоловіків. Зокрема, громадянин США перерахував їй майже 13 000 доларів.

«В ході листування з жертвою зловмисниця виказувала зацікавленість у довготривалих відносинах та шлюбі, розміщувала привабливі фото молодої дівчини. Надалі спонукала чоловіків переказувати гроші на її банківський рахунок під різними приводами», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Під час обшуку у жінки знайшли мобільні телефони й банківські картки.

Жінці оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Наразі досудове розслідування завершили, й обвинувальний акт передали до суду. Жінку будуть судити у Харківській області.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин ошукав знайомих на 1,3 мільйона гривень. Чоловік представлявся співробітником відомої іноземної компанії та закликав знайомих робити депозити. Він створив сайт, де відображалася сума грошей, яка начебто надходить вкладникам, вигідні пропозиції та нові тарифи. Із клієнтами зустрічався особисто та брав від них гроші в іноземній валюті. 

Джерело

Новости Харькова