Жителька Харківщини допомагала окупантам рахувати пенсіонерів

Жінка влаштувалася в управління при окупаційній владі.

Підозрювана переховується від слідства.

Слідчі заочно оголосили підозру 48-річній жительці селища Дворічна, яка під час окупації добровільно перейшла на бік загарбників. За даними слідства, жінка влаштувалася так званим «и. о. специалиста сектора внутренней политики Двуречанского территориального управления ВГА Купянского района».

«Колаборантка здійснювала прийом громадян, збирала документи від місцевих мешканців для подальшого оформлення ними «допомоги» від рф у розмірі 10 тис. російських рублів, а також формувала списки осіб похилого віку з метою постановки їх на пенсійний облік», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. Колаборантка переховується, тому підозра їй оголошена заочно. Зараз вирішують питання про оголошення її у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, жителька Куп’янщини під час окупації очолила ліцей, який створили загарбники, та поїхала підвищувати кваліфікацію разом з іншими учителями до Росії.

Джерело

Новости Харькова