Жителям Харківської області призначили мільярд гривень компенсацій за пошкоджене майно

Більшість коштів уже перерахували.

Понад 24 000 людей подали заяви на отримання компенсації.

Жителям Харківської області призначили за державною програмою «єВідновлення» компенсацій за пошкоджене через війну майно на суму понад мільярд гривень. Гроші вже перерахували 9380 заявникам на суму понад 723 мільйони гривень. Ще понад 358 мільйонів гривень обіцяють відправити найближчим часом, їх отримають 2139 людей. 

«Із початку реалізації програми «єВідновлення» в області подали 24 607 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше — від жителів Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів», — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Харків’янам уже перерахували понад 127,7 мільйона гривень компенсацій. Призначені ще понад 55,7 мільйона гривень. Цю допомогу зможуть отримати 478 містян.

Також жителям регіону надають компенсації за знищене майно. На сьогодні у регіоні зареєстровано 2935 таких заяв, сформовано 327 сертифікатів на суму 467 мільйонів гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, відтепер подати заяву на отримання допомоги від держави за програмою «єВідновлення» можна у центрах надання адміністративних послуг або нотаріусів. До цього заяви приймали лише у «Дії». 

Джерело

Новости Харькова