Жителя Харківщини ув’язнили за неявку у військкомат

41-річний чоловік двічі проігнорував повістки.

Чоловіка ув’язнили на три роки.

41-річного жителя селища Андріївка (Ізюмщина), який ухилився від призову, суд визнав винним. За даними слідства, у березні 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби. Після цьому йому потрібно було прийти до територіального центру комплектування, однак він не з’явився туди, отримавши дві повістки.

«Згодом він отримав повістку для прибуття до першого відділу Ізюмського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. Проте чоловік вирішив не прийти. Отримавши другу повістку, він знову не з’явився. Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих документах», — пояснили у Харківській обласній прокуратурі.

Зміївський суд визнав чоловіка винним за ст. 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України. У суді чоловік повністю визнав провину. Зараз триває час на подання апеляції. Ухилянт перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали волонтера, який торгував місцями у системі «Шлях». Чоловік організував схему переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Він шукав клієнтів та пропонував внести їх до системи «Шлях». Чоловіки виїжджали за кордон як волонтери-водії. «Послуга» коштувала 2500 доларів.

Джерело

Новости Харькова