Житель Куп’янського району працював у відділі окупантів

Чоловіка будуть судити.

Колаборант у жителів документи для отримання російської «допомоги».

До Червонозаводського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо 54-річного жителя Куп’янського району, який під час окупації працював на російських загарбників. За даними слідства, наприкінці червня 2022 року він добровільно влаштувався на посаду так званого «и. о. помощника начальника отдела (сельского) Петропавловского территориального отдела ВГА Купянского района».

«Колаборант приймав у мешканців с. Берестове і с. Піщане документи для подальшого оформлення так званої «матеріальної допомоги» від рф, відповідав за надання послуг адміністративного характеру, збирав персональні відомості інших жителів, а також контролював стан благоустрою у зазначених населених пунктах. Обвинувачений також брав участь у нарадах окупаційної адміністрації і виконував рішення та вказівки своїх безпосередніх керівників», — розповіли у Харківській обласній прокуратруі.

Обвинувальний акт склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо його провину доведуть, йому загрожує до 10 років тюрми з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловік переховується від слідства, тому він оголошений у розшук, судитимуть його заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, понад 300 колаборантів із Харківської області уже отримали вироки. Із них тільки двом дали умовний строк, усі інші засуджені до реального покарання.

Джерело

Новости Харькова