Житель Чугуївського району розселяв окупантів і викрадав для них майно односельців

Чоловік отримав підозру.

Колаборанту загрожує до десяти років тюрми.

Слідчі оголосили підозру 60-річному мешканцю села Миколаївка у Чкалівській громаді (Чугуївський район), який допомагав російським окупантам. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«У період, коли село Миколаївка Чкаловської ОТГ знаходилось під контролем ворога, місцевий мешканець передавав матеріальні ресурси в розпорядження військовослужбовцям окупаційних військ рф», — розповіли в прокуратурі.

За даними слідства, чоловік добровільно надавав російським військовим місця для проживання, гроші за це не брав. Також він забезпечував їх продуктами й викрадав майно з будинків односельців, які евакуювалися, награбоване віддавав загарбникам. Ті оцінили дії колаборанта та дозволили йому користуватися чужою технікою.

«Він міг безперешкодно виїжджати з села до інших населених пунктів, використовувати з дозволу військовослужбовців рф у господарстві чужі інструменти та сільськогосподарську техніку», — зазначили в прокуратурі.

Після деокупації колаборант приніс додому із позицій, де раніше перебували окупанти, боєприпаси та екіпірування.

Підозру чоловіку склали за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Оголосили її 5 квітня. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років та можливістю конфіскації майна.

Як писав KharkovNEWS.info, 41-річний підприємець із Куп’янського району допомагав окупантам технікою будматеріалами та приміщенням.

Джерело

Новости Харькова