Із російського полону повернули 10 військових і двох цивільних заручників. Один — із Харківщини

За час широкомасштабної війни Україна змогла обміняти більше 2000 своїх громадян.

Додому з полону повернулося ще 12 українців, серед них п’ятеро важкопоранених.

Під час обміну полоненими з Росією з неволі були звільнені 12 українців: 10 військових і двоє цивільних. Як повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, десятеро оборонців належать до солдатського та сержантського складу. Вони були захоплені в полон, зокрема у боях біля Бахмута, сіл Опитного та Оріхово-Василівки на Донеччині, поблизу Кремінної та Червонопопівки на Луганщині.

Також додому повернулися двоє цивільних, яких утримували як заручників: одного чоловіка полонили у селі Липці на півночі.

«Звільнені військові належать до Збройних Сил України, зокрема, 518 окремого батальйону спеціального призначення, 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 57-го окремого стрілецького батальйону», повідомили в Коорштабі.

Таким чином, від початку широкомасштабного вторгнення з полону звільнено вже 2005 українців. Нагадаємо, під час попереднього обміну, який відбувся у лютому 2023 року, з неволі звільнили 101-го українця, серед них був військовий із Харківської області Владислав.

Як писав KharkovNEWS.info, Консультаційний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Східного регіону почав працювати 23 грудня 2022 року. Східний офіс охоплює Харківську, Полтавську, Донецьку, Луганську, Запорізьку, Дніпропетровську області. Але сюди можуть звертатися рідні захисників та захисниць із будь-якого куточка України.

Джерело

Новости Харькова