Із початку року на Харківщину намагалися проникнути дві російські ДРГ

Українські захисники вчасно виявляють російських диверсантів.

Росія проводить наступи, атакує позиції ЗСУ та висуває диверсантів.

Із початку року на територію Харківської області намагалися проникнути дві диверсійно-розвідувальні групи росіян. Українські захисники вчасно виявили диверсантів та відкрили по них вогонь. Про це повідомив начальник пресслужби 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Іван Шевцов у національному телемарафоні.

«На лінії державного кордону на Харківщині така сама ситуація, як, у принципі, і в Сумській, і в Чернігівській області. Ми всіляко намагаємося боротися з ДРГ. Не скажу, що вони тут часто намагаються прорватися. Протягом цього року на нашій ділянці вже було два випадки, коли ворожа ДРГ намагалась проникнути. Але всі ці випадки були подавлені нашими вогневими засобами, ворог на нашу територію не проник.Тому ця небезпека є. Головна ціль ДРГ — це знищення інфраструктури, якісь підривні роботи. Але поки що на тій ділянці, на якій перебуває «Сталевий кордон», ми проводимо всі заходи для того, щоб це не допустити», — сказав Шевцов.

За словами Шевцова, військова обстановка на Лимано-Куп’янському напрямку залишається досить напруженою та динамічною. Окупанти продовжують наступати. Минулої доби на Куп’янському напрямку було три таких спроби. Ворог атакував позиції української армії біля села Синьківка у Петропавлівській громаді.

Окрім цього, тривають обстріли. Лише минулої доби зафіксовано 619 ударів. Також окупанти застосовують дрони-камікадзе. Учора вони запустили у бік позицій українських захисників 49 дронів-камікадзе. Як пояснив Шевцов, окупанти намагалися просунутися на Лимано-Куп’янському напрямку до виборів у Росії, аби показати успіхи, проте їй цього не вдалося. Наразі на цьому напрямку стоїть теж саме угруповання — приблизно 100 тисяч чоловік. Від планів щодо захоплення української території вони не відмовилися.

«Ворог намагався тримати тут активні дії для того, щоб захопити Куп’янськ, Куп’янськ-Вузловий, вийти на рубіж лівого берега річки Оскіл. І такий дедлайн у нього був до 15 березня для того, щоб показати якісь результати перед виборами президента у Російській Федерації. Але жодних успіхів ворог тут не досяг, навіть не просунувся на жоден клаптик землі. І далі він тримає цю велику купу військ. Будуть продовжувати свої наступальні дії», — розповів Шевцов.

Як писав KharkovNEWS.info, деякий час фіксували зниження активності ДРГ по Сумському та Харківському напрямках. Проте на початку березня у Харківській та Сумській областях ДРГ знову активізувалися.

Джерело

Новости Харькова