Із палаючої квартири у Харкові врятували 84-річну жінку та її тварин

За добу сталося три пожежі, в яких постраждали люди.

Жінка отруїлася чадним газом.

У четвер 16 листопада у 14-поверховому будинку по проспекту Григоренка, 45 сталася пожежа. Рятувальникам повідомили про неї об 11:52. За адресою виїхали два відділення вогнеборців на автодрабині. На місці вони з’ясували, що горить квартира на п’ятому поверсі будинку. У ній палали домашні речі. Вогонь розповсюдився на площу близько десяти квадратних метрів, був сильний дим. У квартирі знаходилася жінка та її два коти й собака. Рятувальники винесли жінку та тварин.

«У щільно задимленій квартирі рятувальники відшукали 84-річну жінку, яка встигла отримати отруєння чадним газом. Її негайно винесли на свіже повітря і передали медикам «швидкої». А ще у квартирі знаходились домашні тваринки (два котики і собачка), котрих також врятували рятувальники», — розповіли у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Повністю загасили полум’я за годину. Ймовірною причиною виникнення пожежі рятувальники називають коротке замикання електромережі.

Окрім цієї пожежі за добу у Харкові сталися ще дві. О 8:43 16 листопада зайнялася квартира у будинку по вулиці Клочківській, 244. На балконі горіли домашні речі. Вогнеборці ліквідували пожежу о 9:41. Власник квартири також отримав отруєння чадним газом, однак від ушпиталення він відмовився.

Увечері горіла квартира у дев’ятиповерховому будинку по вулиці Косарєва, 7-А. У ній зайнявся диван. Чоловік 68 років отруївся чадним газом, його вивели з квартири рятувальники та передали медикам. Чоловіка відвезли до лікарні.

Як писав KharkovNEWS.info, 4 листопада у селі Вільшани горів приватний будинок. На місці пожежі виявили тіло чоловіка.

Джерело

Новости Харькова